Logo del centre cívic
Novetat!!
OCAÑA, REINA DE LAS RAMBLAS
Logo de l'activitat OCAÑA, REINA DE LAS RAMBLAS

DIVENDRES de 18.30 A 20 H

21 de maig de 2021

Espai: CENTRE CÍVIC LA SAGRERA "La Barraca"

Públic: jove i adult. Quan Barcelona era gris, ell es vestia de colors i es passejava per la Rambla: amunt i avall, avall i amunt, amb un ventall que s’obria i es tancava al compàs dels seus tacons i d’una faldilla que pujava i baixava per deixar veure a qui hi volgués mirar que no amagava res. Ocaña era Ocaña. I tenia la força que només tenen aquelles persones que s’atreveixen a ser qui són, sense amagar-se de res ni de ningú i cantant-ho amb una veu desafinada que es deixava l’ànima a cada cobla i el cor a cada quadre. Ocaña, Reina de les Rambles, va ser una figura icònica de la Barcelona de la Transició, de la Barcelona dels “canalles”, d’una època que proven de recuperar espectacles com el que ha escrit i dirigit Marc Rosich i que interpreta Joan Vázquez. Un homenatge a la figura d’aquest defensor de les llibertats (les del col·lectiu LGTBI, que, aleshores, encara ningú havia batejat així) i per recordar moments de la seva vida amb imatges que l’evoquen, anècdotes que el ressusciten i músiques que ens el tornen tan present com quan passejava Rambla amunt i avall amb el seu ventall, els seus talons. JOSÉ PÉREZ OCAÑA (1947-1983), Ocaña a seques per a quasi tothom, va néixer a Cantillana (Sevilla) el 1947 i el 1971, amb 24 anys, va arribar a una Barcelona que encara vivia els temps grisos del franquisme. Ocaña, pintor de parets i de quadres plens de verges naïfs; Ocaña, actor i cantant desafinat de cobles en què es deixava l’ànima i la veu que ni tenia ni volia tenir; Ocaña, anarquista i activista, homosexual que mai va entrar a l’armari, performer i histriònic, personatge i persona... queer abans que ningú s’inventés la paraula, va ser un dels personatges més icònics de la Barcelona que volia posar color a la mort de Franco i cridar ben fort que una altra ciutat de colors era possible. Ocaña, barceloní d’adopció, mai va renunciar a Cantillana: allà hi va néixer i hi va morir. Durant les festes de Carnestoltes de l’any 1983, Ocaña es va fer una disfressa de sol i les bengales que ell mateix s’havia cosit al vestit van calar foc a la roba i el van portar a l’hospital amb unes ferides que el van matar. Però la seva figura no va morir i seguirà brillant en espectacles com Ocaña, Reina de las Ramblas. Direcció d’escena i dramatúrgia: Marc Rosich Direcció musical, arranjaments i composició, i guitarra: Marc Sambola Actor cantant: Joan Vázquez Organitza: ICUB /Bcn Districte Cultural, CC La Sagrera “La Barraca”

Preu: Gratuït

Preu Aturts/des: Gratuït

Preu Família Nombrosa o Monoparental: Gratuït

Preu Renda Mínima - PIRMI: Gratuït

Preu Discapacitats/des 33% al 64%: Gratuït

Preu Discapacitats/des igual o +65%: Gratuït

Divendres
21/05/2021

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de tarifes reduïdes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Condicions de reserva

•L'import de la inscripció només serà retornat si l'organització anul·la el taller per no arribar al mínim de places establertes o per altres raons tècniques. •Els tallers del centre estan destinats a l'adult. •El centre es reserva el dret de variar, dins del propi equipament, la programació, l'horari, el professor/a o la ubicació d' una activitat si ho considera necessari. •Tots els tallers començaran 5 minuts després i acabaran 5 minuts abans de l'hora marcada en el programa. •Activitats híbrides: aquest trimestre es prioritzarà la formació presencial, però si per motius de força major derivada de la crisis sanitària actual, el centre no pot obrir, s'oferirà la mateixa activitat on-line sempre que sigui possible. •Un mateix usuari es podrà inscriure en un màxim de 4 tallers. •El suplement en concepte de material es cobrarà el mateix dia de la inscripció. •Signar aquest document comporta l'acceptació i compliment de la normativa d'inscripcions (detallada al tríptic de tallers del període vigent).

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
CLUB LLEURESPORT DE BARCELONA (G60320132) | C/Blesa 27
pauprades@lleuresport.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC LA SAGRERA

Martí Molins, 29
08027 Barcelona
933511702
cclasagrera@bcn.cat

Logo Miram Cloud